Directeur obs De Rietkraag & obs Noorderschool

Dubbel en dwars een onderwijsmens?

OPSPOOR zoekt één directeur voor twee scholen
Ken je OPSPOOR? Wij bieden elke dag onderwijs aan duizenden toekomstmakers, verdeeld over 37 scholen in en rond Purmerend. Voor De Rietkraag én Noorderschool in Oostzaan, zijn we op zoek naar een nieuwe directeur. Iemand die de ervaring, flexibiliteit en scherpe blik heeft om twee scholen in hun geheel eigen banen te leiden.
Obs De Rietkraag en obs Noorderschool zijn samenwerkende scholen met nauwe banden. Het zijn ook scholen met elk een eigen visie op onderwijs. Een nieuwe directeur moet achter beide visies kunnen staan en ervóór gaan liggen als dat nodig is.

Noorderschool. Leader in me
Noorderschool is een kleine dorpsschool, waar iedereen elkaar kent. Leerlingen en ouders tonen veel vertrouwen in het team, dat relatief jong is, maar goed op elkaar ingespeeld en heel autonoom is. Eigenwijs zou je ook kunnen zeggen. De Noorderschool doet het graag anders dan anders, maar altijd goed doordacht en met elkaar. Zo werden ze onlangs officieel een The Leader in Me school, waarmee zelfzorg, denken aan anderen en samenwerken hoog in het vaandel staan. De medewerkers zijn trots op de weg die ze daarmee zijn ingeslagen en zetten die graag zo goed mogelijk voort. Ze zoeken dan ook een directeur die vasthoudt aan het gezamenlijke doel, maar los durft te laten om er te komen.

De Rietkraag. Bewegen en meebewegen
De Rietkraag is iets groter dan De Noorderschool, maar voelt net zo hecht. De groepen worden regelmatig gemengd, zodat leerlingen van verschillende leeftijden samen werken, samen spelen en samen sporten. Bewegen vormt een belangrijk onderdeel van de onderwijsvisie.
Het team bestaat uit een gemêleerd gezelschap van jong tot ouder. Het team beweegt mee, letterlijk en figuurlijk. Want waarom zou je vasthouden aan hoe het altijd was, als het beter kan? Flexibeler en met meer oog voor de doelgroep. Van de leerling als eigenaar tot onderzoekend leren en zelfs het variabele vakantiebeleid, de medewerkers gaan uit van de behoeften en passen het aanbod daarop aan. Dat vraagt organisatietalent en de bewegelijkheid van een heuse rietkraag, maar ook om een directeur die de stevige grond daaronder biedt.
De Rietkraag heeft binnen afzienbare tijd nieuwe huisvesting nodig. We zoeken dan ook een directeur die zich weet te roeren in de gemeentepolitiek en zich hard wil maken voor nieuwbouw in het prachtige Oostzaan.

Dubbel en superscherp
We zoeken een directeur die voor beide scholen de allerbeste is, weet waar en wanneer hij of zij het hardste nodig is en vertrouwt op de zelfstandigheid van beide teams. Deze directeur ziet waar de scholen elkaar kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld in een sterke zorgstructuur, maar laat ze uitblinken in hun eigen identiteit. Deze directeur heeft bovendien de diplomatieke vaardigheden en de daadkracht om mensen mee te krijgen, binnen de school en daarbuiten. Hij of zij kan dubbel zien en toch altijd superscherp.

Solliciteren
Ben jij de directeur die we zoeken? Solliciteer dan voor 27 september door een mail met motivatie en cv te sturen naar jeanine.timmerman@opspoor.nl o.v.v Dubbeldirecteur. De eerste gesprekken zijn gepland in de week van 4 oktober en de tweede gesprekken in de week van 11 oktober. De beoogde startdatum is 1 januari 2022. Gezien de zomerperiode kun je het beste eventuele vragen stellen via jeanine.timmerman@opspoor.nl. Je vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord.
 

Leerkrachten aan het woord

"OPSPOOR denkt mee en motiveert"

"Een lerende organisatie met daadkracht, voor mij fijn om voor te werken! Bij OPSPOOR wordt met ons meegedacht over welke kant het onderwijs op kan gaan. Je bent vrij om voorop te lopen en initiatief te tonen." - Medewerker van obs Wijdewormer