Traject OPSPOOR

De procedure voor het OPSPOOR Verkorte Deeltijd leerwerktraject is gesloten. Zodra de datum van de informatiebijeenkomst bekend is, informeren wij jou via deze pagina.

Wil je werken in het onderwijs? En wil je theorie en praktijk verbinden? Bij OPSPOOR kun je een uniek leerwerktraject volgen. Je haalt in twee jaar je Pabo-diploma en gaat bij de start van de studie al direct op een van onze scholen werken. Hoe leuk en leerzaam is dat!

Leren op de werkplek
Door het Verkorte Deeltijd leerwerktraject aan te bieden, creëren we diversiteit in onze schoolteams. Jij brengt immers nieuwe kennis en andere vaardigheden mee en daarmee draag je bij aan de kwaliteit van ons onderwijs. Maar, zelfstandig voor de klas staan is wezenlijk anders dan een baan hebben in bijvoorbeeld het bedrijfsleven. Daarom vinden we het belangrijk om helder te krijgen welke ervaringen en vaardigheden je hebt opgedaan in je huidige carrière om de basis te leggen om te starten als leerkracht (in opleiding).

In ons leerwerktraject ben je al direct vanaf de start van je studie twee dagen werkzaam als leraarondersteuner en loop je daarnaast een dag stage bij een gecertificeerde praktijkbegeleider. Ook word je begeleid door een bovenschoolse schoolopleider.

In het eerste semester van je opleiding maak je kennis met de bovenbouw, na dit half jaar maak je kennis met de onderbouw. In het tweede jaar ga je je specialiseren in jongere kind of oudere kind. Wij zorgen dat je kennismaakt met verschillende scholen binnen ons bestuur, zodat je een brede ervaring opdoet tijdens je opleiding. Je sluit een studieovereenkomst af met OPSPOOR, waarin we afspraken maken over de vergoeding van de studiekosten.

Groeien in het vak
Na het behalen van de zogenoemde mijlpalen in de studie, vraag je een geschiktheidsverklaring aan bij de Pabo. Dit is na ongeveer 6 maanden. Hiermee sluiten we een tripartite overeenkomst af, met jou, de Pabo en OPSPOOR. Dan ga je twee dagen per week zelfstandig voor de groep en blijf je ook nog een dag samen met een mentor/praktijkbegeleider lesgeven. Op deze manier maak je grote stappen in je ontwikkeling en word je optimaal voorbereid op het vak!

Iets voor jou?
Om in aanmerking te komen voor dit verkorte deeltijd leerwerktraject heb je een hbo-diploma afgerond en neem je deel aan de selectieprocedure. Je hebt je goed laten informeren bij de Pabo (informatieavond). Op basis van deze informatie stuur je een motivatiebrief met cv naar opleiden@opspoor.nl Je kunt hier ook terecht voor vragen.

We zijn nieuwsgierig wie jij als TOEKOMSTMAKER bent en waarom je kiest voor OPSPOOR! Onze scholen zien het als een kans om met jou aan de slag te kunnen en ontmoeten je graag!

Leerlingen aan het woord

"Zelf een onderzoek starten"

"Ik vind het leuk om zelf een onderzoek te starten om antwoord op mijn vraag te krijgen. Anders komt het uit een boek en weet ik niet of het wel écht waar is!" - Leerling van obs H.M. Van Randwijkschool in Ilpendam