Organisatie

Stichting OPSPOOR (voorheen de stichtingen OPSPO en SPOOR) bestuurt 37 scholen in Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland en Wormerland. 

Eigen identiteit
De scholen van OPSPOOR geven vanuit een gezamenlijke ambitie een eigen invulling aan het onderwijs en de ondersteuning voor uw kind(eren). Elke school heeft een eigen verhaal, passend bij de behoefte van de omgeving, de kinderen in de wijk en de visie van het team.  
 
Openbaar onderwijs
Alle scholen zijn openbaar. Dit betekent dat ze algemeen toegankelijk zijn, iedereen is welkom zonder onderscheid naar afkomst, godsdienst of levensovertuiging. Verschillen in opvattingen en levensbeschouwing ontmoeten elkaar in onze scholen en worden actief gebruikt als uitgangspunt voor het onderwijs. Zo bieden we onze leerlingen een sociale omgeving waarin ze zichzelf mogen en kunnen zijn met respect en ruimte voor de ander.
 
 

Ouders aan het woord

"De school biedt een veilige, maar toch uitdagende omgeving"

"De school heeft bewezen niet bang te zijn voor verandering en probeert het beste uit het eigen team, kinderen en de ouders te halen." - Ouder van obs De Koningsspil in Oosthuizen