Organisatie

Stichting OPSPOOR (voorheen de stichtingen OPSPO en SPOOR) bestuurt 37 scholen in Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland en Wormerland. 

Eigen identiteit
De scholen van OPSPOOR geven vanuit een gezamenlijke ambitie een eigen invulling aan het onderwijs en de ondersteuning voor uw kind(eren). Elke school heeft een eigen verhaal, passend bij de behoefte van de omgeving, de kinderen in de wijk en de visie van het team.  
 
Openbaar onderwijs
Alle scholen zijn openbaar. Dit betekent dat ze algemeen toegankelijk zijn, iedereen is welkom zonder onderscheid naar afkomst, godsdienst of levensovertuiging. Verschillen in opvattingen en levensbeschouwing ontmoeten elkaar in onze scholen en worden actief gebruikt als uitgangspunt voor het onderwijs. Zo bieden we onze leerlingen een sociale omgeving waarin ze zichzelf mogen en kunnen zijn met respect en ruimte voor de ander.
 
 

Leerkrachten aan het woord

"OPSPOOR denkt mee en motiveert"

"Een lerende organisatie met daadkracht, voor mij fijn om voor te werken! Bij OPSPOOR wordt met ons meegedacht over welke kant het onderwijs op kan gaan. Je bent vrij om voorop te lopen en initiatief te tonen." - Medewerker van obs Wijdewormer