Zij-instroom traject OPSPOOR

De sluitingsdatum om je in te schrijven voor het OPSPOOR Zij-instroomtraject is 26 februari a.s.
De selectiegesprekken worden gepland op donderdagochtend 16 maart. Wij streven ernaar om uiterlijk 9 maart terugkoppeling te geven.

Beschik je over aantoonbare ervaring in het onderwijs en wil je graag als leerkracht aan het werk in het primair onderwijs? Dan bieden wij het zij-instroomtraject.

Starten in de praktijk
OPSPOOR kiest voor een geleidelijke toename van verantwoordelijkheid van de zij-instromer en de wijze van begeleiden.

Je wordt het eerste halfjaar geplaatst op een opleidingsschool in groep 4-7. Er is gekozen voor deze groepen, omdat ze het best aansluiten bij het opleidingstraject. Groep 1-2 en groep 8 vragen om een andere aanpak. Gedurende deze eerste periode werkt je onder verantwoordelijkheid van een gecertificeerde praktijkbegeleider. Ook word je begeleid door een bovenschoolse schoolopleider. De leerkracht van de groep wordt twee dagen boven de formatie geplaatst. Dit houdt in dat jij niet vanaf dag één groepsverantwoordelijkheid draagt. Na een half jaar krijg je de verantwoordelijkheid over een groep, je groeit dus geleidelijk naar groepsverantwoordelijkheid.


Iets voor jou?
Om zij-instromer te worden bij OPSPOOR heb je een hbo-diploma afgerond en volg je een selectieprocedure. In dit traject verkennen we met elkaar of je over de competenties en vaardigheden beschikt om het assessment te behalen voor het zij-instroomtraject en om vervolgens als (aankomend) leraar aan het werk te gaan, gecombineerd met een intensieve opleiding. Je sluit een studieovereenkomst af met OPSPOOR, waarin we afspraken maken over de vergoeding van de studiekosten.


Uit ervaring weten wij dat dit zij-instroomtraject vooral succesvol wordt afgerond door mensen die al enige ervaring hebben met lesgeven, bijvoorbeeld in het voortgezet onderwijs. Voor mensen die nog weinig ervaring hebben met het onderwijs raden wij aan om je te oriënteren op de route verkorte deeltijdpabo.

Ben je geïnteresseerd, en heb je je goed laten informeren bij de Pabo of via deze link of deze link? Solliciteer dan via opleiden@opspoor.nl. Ook kun je hier terecht voor vragen.

We zijn nieuwsgierig wie jij als TOEKOMSTMAKER bent en waarom je kiest voor OPSPOOR! Onze scholen zien het als een kans om met jou aan de slag te kunnen. Je verbindt op deze manier de theorie met de praktijk!

Leerkrachten aan het woord

"OPSPOOR denkt mee en motiveert"

"Een lerende organisatie met daadkracht, voor mij fijn om voor te werken! Bij OPSPOOR wordt met ons meegedacht over welke kant het onderwijs op kan gaan. Je bent vrij om voorop te lopen en initiatief te tonen." - Medewerker van obs Wijdewormer