OPSPOOR Out of School

Out of School schooljaar 2023-2024
De afgelopen jaren organiseerden wij tijdens de zomervakantie Out of School, een programma waarin alles draait om ontdekken, onderzoeken én ontwerpen buiten de schoolcontext. Dit jaar is ervoor gekozen om ons te richten op een duurzame doorontwikkeling van het programma en zal er geen Out of School worden aangeboden. Deze tijdelijke onderbreking biedt ons de gelegenheid om in gesprek te gaan met samenwerkingspartners en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken om het programma verder te verrijken. We hopen u hier in het najaar verder over te kunnen informeren.

Wordt vervolgd!
Binnen OPSPOOR Out of School leren kinderen uitdagend van en met elkaar. Telkens met een ander thema en bijpassende activiteiten. Denk aan thema's zoals wetenschap & techniek, rekenen, duurzaamheid en sport & spel.


Lego league
In de zomer van 2020-2021 startte OPSPOOR Out of School met het thema "Lego League", een activiteit in teamverband. Leerlingen ontwierpen samen een robot die met programmeren een parcours aflegde in een wedstrijd. Hoe de leerlingen tot het ontwerp zijn gekomen legden ze uit en presenteerden ze als team. Zo doen kinderen ervaring op en ontwikkelen ze zich op samenwerken, sportief gedrag en digitale techniek. Bekijk hier de aftermovie.

Green City
In de zomer van 2021-2022 was de tweede editie van OPSPOOR Out of School met het thema 'Green City'. Activiteiten op gebied van duurzaamheid stonden centraal. We hebben samen ontdekt hoe we leven in de stad van de toekomst, hoe we wonen, hoe we eten en hoe onze dag er precies uit kan gaan zien. Het was een top week! Bekijk hier de aftermovie.

Be a hero
De derde editie vond plaats in de zomer van 2022-2023 met het thema: 'Be a hero'. Op de eerste dag waren de kinderen dan ook als held verkleed. Activiteiten rondom ICT & techniek, sport & spel en onderzoekend leren stonden centraal. Aan het eind van de week hadden de kinderen een eigen held ontworpen. Bekijk hier de aftermovie.Bij OPSPOOR Out of School werken uitsluitend professionals. Zie hier het team.

Sfeerimpressie OPSPOOR Out of School
Heb je vragen? Neem dan contact op met Fleur en Deborah, de coördinatoren van OPSPOOR Out of School, via outofschool@opspoor.nl.
 

Leerlingen aan het woord

"Zelf een onderzoek starten"

"Ik vind het leuk om zelf een onderzoek te starten om antwoord op mijn vraag te krijgen. Anders komt het uit een boek en weet ik niet of het wel écht waar is!" - Leerling van obs H.M. Van Randwijkschool in Ilpendam